10 tips om gezond te vermageren!


tips om gezond te vermageren

Ben je het beu om continu in een rollercoaster van gewichtsafname en -toename te zitten? Wil je graag gezond vermageren? Lees dan deze 10 handige tips om gezond te vermageren!

Wil je meer tips om gezond te vermageren?
Bekijk hier hoe wij jou kunnen helpen!

Tip 1. Wees niet te gefocust op je weegschaal

De weegschaal vertelt je misschien wel hoeveel je weegt, maar daarmee weet je nog niet alles. Hij maakt namelijk geen onderscheid tussen spieren, vetmassa, botten, vochtmassa,… Weeg je daarom maximaal eenmaal per week, meer is echt niet nodig.

tips om gezond te vermageren

Tip 2. Vergeet crash- of proteïne-diëten

Neem je graag een binnenweg naar succes? Ik denk dat iedereen dat wel graag doet, helaas is dit (ondanks alle reclameboodschappen) tot op de dag van vandaag nog steeds niet mogelijk. Kies liever voor de duurzame weg. Er is niets mis mee om twee kilogram per maand te vermageren, dit is een gezonde en duurzame manier om gewicht te verliezen.

Tip 3. Eet regelmatig

Neem je graag een binnenweg naar succes? Ik denk dat iedereen dat wel graag doet, helaas is dit (ondanks alle reclameboodschappen) tot op de dag van vandaag nog steeds niet mogelijk. Kies liever voor de duurzame weg. Er is niets mis mee om twee kilogram per maand af te vallen, dit is een gezonde en duurzame manier om gewicht te verliezen.

Tip 4. Bewegen werkt echt, maak er tijd voor

Heb je ooit al gemerkt dat je na een workout minder honger hebt? Dit fenomeen is zelfs wetenschappelijk bewezen. Dus het enige wat je moet doen is tijd maken om te sporten, want je verbrandt niet alleen calorieën, je wordt er dus ook minder hongerig van!

tips om gezond te vermageren

Tip 5. Zoek een sport-buddy

Het klinkt natuurlijk wel makkelijk, zo meer gaan sporten. Maar als het erop aankomt, blijkt dat helemaal niet zo eenvoudig. Ga eerst en vooral op zoek naar een bewegingsactiviteit wat je graag doet en zoek een sport-buddy. Sporten hou je namelijk veel beter vol met z’n tweeën. En geef toe, wat is er leuker dan je weekend vertellen tijdens een gezellige avondloop?

Tip 6. Neem tijd om te eten

Het duurt gemiddeld een twintigtal minuten vooraleer je lichaam signalen stuurt naar je hersenen dat het voldoende heeft gegeten. Daarnaast is het ook absoluut een slechte gewoonte om je bezig te houden met iets anders, tijdens het eten. De wetenschap vertelt ons dat we ons dan veel sneller overeten. Dus keep it simple en zet je rustig neer tijdens je boterham of slaatje op het werk.

Tip 7. Slaap voldoende

Soms lijkt afvallen weleens op wiskunde. Weinig Slapen = Meer Stress = Meer Overgewicht
Ga op tijd naar bed en bedenk dat slapen ook deel uitmaakt van je missie om te vermageren.

Tip 8. Stop met ‘alles-of-niets’ denken

Een verloren veldslag is nog geen verloren oorlog. Het is geen ramp als je toch besluit om choco op je boterham te smeren. Probeer vetrijke voeding weliswaar te beperken, maar ban deze zeker niet uit je leven.

Tip 9. Geef je smaakpapillen tijd

Suiker bannen en wat meer groentjes eten went niet van vandaag op morgen. Je lichaam (met name je smaakpapillen) hebben even tijd nodig om aan te passen. Geef jezelf zeker een tweetal weken om aan nieuwe smaken en gewoontes te wennen.

Tip 10. Omgekeerde piramide

Eén van de grootste problemen is dat we ’s avonds het meeste eten en ’s morgen het minste (of helemaal niets), dit fenomeen noemen we ook wel eens een ‘omgekeerde piramide’. Ontbijten als een koning en dineren als een boer is niet voor niets een spreekwoord. Er is zelfs een sterke link tussen ’s avonds veel eten en overgewicht. Daarnaast stapel je doorheen de dag ook een hongergevoel op die je ’s avonds des te moeilijk zal kunnen stillen.

Extra: Tips om gezond te vermageren

Wil je meer tips om gezond te vermageren?
Bekijk hier hoe wij jou kunnen helpen!

Handige links met meer tips om gezond te vermageren:
Gezonde recepten – Albert Heijn
Meer bewegen, hoe begin je eraan? – gezondheid.be
Gezond afvallen zonder dieet: 10 kilo afvallen met deze tips