Slechts 8% maakt goede voornemens waar


voornemens2
Het nieuwe jaar is begonnen, traditioneel voor iedereen weer een moment om even wat gezonder te gaan doen, te stoppen met roken, en andere goede voornemens.

Lage kans van slagen

Nu is een goed voornemen doorzetten bepaald niet makkelijk. Zo keken onderzoekers van de University of Scranton hoezeer de Amerikaanse bevolking hun goede voornemens door het jaar heen blijven uitvoeren. Slechts 8% blijkt hierin min of meer succesvol, meesten geven al na de eerste 2 fanatieke weken op. Aan het einde van het jaar is men volgens de onderzoekers terug bij af. Of erger: loopt men nog verder achter dan toen het goede voornemen in eerste instantie werd bedacht.

Drie maanden

Daarnaast blijkt uit een onderzoek van fitness-tips.nl dat 53% gelooft in goede voornemens. Evenals een jaar eerder is de top 3 hetzelfde: ‘meer sporten’ staat op 1, gevolgd door
‘gezonder eten’ en ‘afvallen’.

voornemens

De grootste groep denkt hun goede voornemens al in de eerste drie maanden te kunnen realiseren. En gemiddeld genomen hebben mensen er zo’n 350 euro voor over om hun goede voornemens te realiseren. In de aanpak gaat de voorkeur uit naar gezonde voeding, personal training en een fitnessabonnement.

Succes?

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 51% van de mensen de goede voornemens van vorig jaar gedeeltelijk of helemaal niet succesvol hebben afgesloten. De belangrijkste reden hiervoor is dat mensen het lastig vinden om voldoende doorzettingsvermogen op te brengen (58%). Verder blijkt dat onder andere de steun vanuit de familie en vrienden (17%), de noodzaak om het goede voornemen te realiseren (10%) en een onrealistisch voornemen (16%) ook factoren zijn die bepalend zijn voor het succes.

Bronnen:
http://www.mt.nl/1/88868/home/hoe-kun-je-goede-voornemens-nu-eens-wel-volhouden.html
http://www.dutchcowboys.nl/nieuws/wat-hebben-we-over-voor-onze-goede-voornemens-infographic
http://c.tadst.com/gfx/750×500/2016-new-year.jpg?1