Nieuw restaurant rekent suiker- en vettaks aan voor ongezonde voeding


vettaks

In Beringen opent morgen een restaurant dat een extra kost aanrekent voor voeding die suikers en vetten bevat. Edivero, zoals de nieuwe zaak heet, werkt bijna uitsluitend met natuurlijke, biologische ingrediënten. Het restaurant is gevestigd in Flanders Bike Valley, een trainings- en testcentrum voor wielrenners. De keuken richt zicht dan ook specifiek op topsporters en andere aanhangers uitgebalanceerde voeding.

De gerechten van Edivero zijn bereid met een minimum aan suikers en vetten. Toch zijn er ook traditionele gerechten verkrijgbaar die wel suiker en vetten bevatten. Daarvoor wordt echter een toeslag aangerekend, de zogenaamde suikertaks en vettaks. Wie bijvoorbeeld suiker bij de koffie wil in plaats van zoetstof, zal daar extra voor moeten betalen.

De initiatiefnemers zijn Edith Snoekx (CEO) en Veronique De Locht (chef-kok), twee vriendinnen die het concept van Edivero hebben ontwikkeld en gaan toepassen. “Het is de kunst om ‘gezond en lekker’ perfect te mixen”, zeggen beiden. “Mensen die een dieet willen of moeten volgen, kunnen nu ook op een smakelijke manier op restaurant gaan.” Enkele voorbeelden op de menukaart zijn havermoutpannenkoeken met tagacao, panini’s met glutenvrij brood of wokgerechten die bereid worden in kokosolie.

edivero

Damhert uit Heusden-Zolder, een bedrijf dat al meer dan 30 jaar duurzame alternatieven voor traditionele voeding aanbiedt, is projectpartner en hofleverancier van Edivero. “Dankzij dit restaurant zijn aanhangers van functionele, evenwichtige en vooral lekkere voedingsproducten niet meer veroordeeld tot de thuiskeuken”, zegt Grete Remen, CEO van Damhert. “Vandaar dat we met veel plezier en fierheid het label van Damhert op alle producten van Edivero voeren.”

Bron: De Morgen